det här är vi

Mitt namn är Sofie och jag är född 91.
Jag bor med sambon Johannes och dottern Jolie född 2015 i Landfjärden ca 2 mil norr om skärgårdsstaden Nynäshamn.
Här har vi förmånen att ha ca 4000 kvm tomt där hundarna kan springa fritt. Vi har även under sommartid en komplett agilitybana uppställd. 

Under min uppväxt har alltid hästarna stått i fokus, alltid!
Men 2010 bestämde jag mig för att lägga hästarna åt sidan och istället börja med hund.

Jag ville egentligen ha en Jack russel terrier  eller manchester terrier från början, men så en dag träffade jag gårdshunden Bruno (Kabokas Xenon Spirit). En helt galen gårdshund som hoppade rakt in i mitt hjärta! Familjen Fröberg som han bodde hos hade 3 gårdshundar så det var där jag lärde känna rasen och helt enkelt bestämde mig för att det var en sådan jag skulle ha.

Den första hunden som kom in i mitt hem var ändå Leonbergern Kitty som tillhörde min dåvarande sambos mamma. En helt fantastisk hund på alla vis som lärde mig väldigt mycket om hundlivet.
I samma familj som Kitty kom från fanns även dvärgpinschrar. Det var med dem jag för första gången klev in i en utställningsring och helt enkelt lärde mig det mesta om handling.

Jag hade ju dock bestämt mig sedan väldigt länge att det var en gårdshund jag ville ha. Jag satt i timtal och kollade på stamtavlor, spenderade mycket tid vid ringside för att se vad för typer som gick bra på utställning. Jag googlade på aktiva gårdshundar för att jag ville se att de kunde göra mer än bara utställning.

Jag skulle ha den perfekta hunden så jag någon gång i framtiden också kunde avla på den. Egentligen skulle jag ha en hane, så jag åkte runt på kennlar på hösten 2011 och tittade och kände efter. Men ingen hund som jag riktigt föll för.

Så plötsligt, i januari 2012 ramlade jag över tiken Pepsi 4 månader gammal. Vi föll verkligen pladask för varandra, och där och då startade min riktiga gårdshundsresa.

Jolie och hundarna 11/9-2016
Jolie och hundarna 11/9-2016