2016

I helgen den 2-4/12 är det hundmässa på Älvsjömässan i Stockholm.
Essie kommer ställas av fodervärden Susanna i juniorklass både fredag och lördag. Vi håller såklart alla tummar och tassar för att det ska gå strålande bra för lilla Essie som blir 9 månader preciiis till den officiella debuten i helgen.

Läs hela inlägget »

Tors - söndag har spenderats i Kungälv på agilitytävlingen Hulahoppet. En stekhet helg proppad med agility!
Babe och jag har inga resultat att skryta med. Vi har fått börja inse att vi paxat alla resultatplatser som är precis utanför pinnplats. Konkurrensen är så stenhård i small att det inte längre räcker med att bara nolla. Vilket vi gör i 58% av loppen vi springer.
Det blev några dopp i sjöar både vid tävlingen och påvägen hem från Göteborg för oss och hundarna.
Jag har även länge känt att det inte är helt 100 med Babe. Igår fick Nadine känna igenom henne efter tävlingen och som jag kände på mig fanns där något som inte var helt bra.
Hennes höger lårmuskel är jättespänd vilket syns i hennes rörelsemönster och även väldigt tydligt när man känner igenom henne.
Nu har vi fått träningsråd, stretch, balansövningar och massageuppgifter som ska göra att det så snart som möjligt ska bli bättre igen

Läs hela inlägget »

Igår kom ett brev från skk med papper på att kennelnamnet Swefarms nu är slutligt godkänt
Vi är äntligen klara med hur vi vill ha det i bilen för hundarna! Så nu står där två mimburar upphöjt så de får ordentligt med luft och inte är i höjd med en bil om man skulle bli påkörd bakifrån. Under så har vi två backar med diverse prylar så som flytvästar, treat n train, träningsväska, vattendunk och hink samt regn och termotäcken Så kommer vagnen få plats bredvid också. Helt grymt bra känns det!
Om några veckor när vi ska roadtrippa i Norge kommer vi ta ut sätena och lägga in madrasser så vi kan välja att sova i bilen om vi inte vill ta in någonstans

Läs hela inlägget »

Följ lilla Eesie i hennes egen blogg på www.festligaessie.blogg.se

Läs hela inlägget »

Skogen är underbar! Jag älskar att få åka upp till skogen, släppa hundarna lösa och bara gå. Låta hundarna få kuta precis som de vill i ojämn terräng. Mina tankar är bara där och då och allt runtomkring i livet bara försvinner för stunden.

Läs hela inlägget »

10 veckor har gått sedan Pepsis valpar föddes och hon är i sitt livs form just nu!
Vi lägger mycket fokus på långa skogspromenader i ett jämnt tempo, simning och snart även cykling igen. Allt för att bygga upp henne från grunden

Läs hela inlägget »

Medans Jullan skolas in på förskolan så tog jag hundarna ut till stranden med Sara.
Det var en strålande förmiddag och hundarna älskar verkligen att bada. Bagge har fått ha flytväst på sig för att dels få en bra simteknik där han inte sjunker ner med rumpan så han plaskar med framtassarna på ytan så han inte ser nått. Och dels för att våga simma mer och bli trygg i vattnet Hundar som simmar är en fröjd! Kul och bra gratisträning.
Uno höll sig på strandkanten, vilket inte alls är konstigt eftersom han är så liten ännu. Han får vänta till nästa sommar med ett dopp i det blå

Läs hela inlägget »

Idag fick vi en hälsning från Charlie på Gotland som har det så bra hos Anita & Krister.
Han solar, promenerar på almedalsveckan och tuggar ben

Läs hela inlägget »

Igår blev Partyvalparna 9 veckor. Alla hundar förutom Kalaskungen Uno flyttade till sina nya hem förra onsdagen. Uno kommer den 13/6 att flytta hem till Agneta & pappa Aslan i Gällivare Idag fick Uno följa med till Västerås på agilitytävling, han charmade de flesta och fick gosa med en massa folk och även busa med massa snälla hundar.
Han är verkligen en lite stjärna den där Uno. Han bara hakar på allt vi gör och tar livet med en nypa salt.
Bilden är från idag

Läs hela inlägget »

Dagens för valpleverans innebär en intensiv dag med lite kaos. Idag åker 5 av 6 valpar till sina nya hem och kvar blir Kalaskungen Uno som åker först om några veckor.
Att ha fått ha en valpkull hemma har varit väldigt givande samtidigt som det verkligen tagit mycket tid och begränsat mycket i vardagen för mig som tränar och tävlar så aktivt. En dag kanske jag gör om det här ändå. Det är häftigt att se alla små valpar utvecklas för varje dag. Att få påverka och hjälpa deras bästa egenskaper få komma fram i ljuset och få synas. Att sedan få träffa alla valpköpare och matcha rätt hund med rätt hem har också varit kul, om än ganska tufft! På nått sätt eftersom jag vet att hundarna här hemma har det så väldigt bra, så är det svårt att släppa iväg hundarna om man inte verkligen vet att valpen kommer få det minst lika bra i deras nya familj.
Men nu känns allt bra och det ska bli kul att varje valp äntligen kommer få all uppmärksamhet helt för sig själv!
8 veckor har gått fort, men nu är det dags. Dags för Partykullen att få sina egna familjer

Läs hela inlägget »

Som uppfödare lägger jag ner i princip hela min vardag, min familjs vardag och all tid utöver den till hundarna, och under den här tiden även valparna.
När det ska komma valpköpare hit är det storstädning varenda gång! Jag fixar fika, jag har massor med frågor och jag vill se hur alla mina hundar beter sig med er. Jag har dessutom den här hemsidan och bloggen med all info och fakta man kan tänka sig. Finns det inte här är jag inte sen med att svara på era frågor på mailen.
Kliver man då bara rakt in i vårt hem, utan någon som helst tanke på att hälsa på våra vuxna hundar, såpass att de blir så otrygga att jag får ta bort en utav dem för att den går upp i sån vaktstress, för det är vakthundar ni kommer och kollar på. När tiken till valparna står och morrar efter att försökt få kontakt..
När man inte planerat för att spendera mer än en halvtimme i vårt hem. Då har jag svårt att visa respekt tillbaka.
Jag har gott om valpköpare som vill ha en valp ur den här kullen. Så när ni kommer hit, tänk på att det är vårt hem och familj ni kliver in i. Vi jobbar dygnet runt för att valparna ska få den absolut bästa starten i livet. Allt för att ni som valpköpare ska få en så fantastisk hund som det bara går. Visa vår familj respekt och ta er tid att sitta ner med både oss och valparna.

Läs hela inlägget »

Första valpspekulanterna har varit här och vi hade en väldigt trevlig stund! Jag inser att det kommer bli en del fika nu framöver
Alla hundarna skötte sig exemplariskt och Jolie var på sitt allra bästa humör.

Men hur gör ni andra när valpköpare kommer?
Vad är era viktigaste frågor som ni alltid ställer?
Vad önskar ni att valpköparna frågar och är intresserade av?
Har ni något annat specifikt ni söker eller kollar när de är hos er?

Läs hela inlägget »

Idag blir valparna 4 veckor gamla. Alltså har halva tiden gått innan de ska få flytta till sina nya hem
Idag provade Johannes och jag att ta lite ståbilder på allihopa. Tyvärr var batterierna till blixtrarna slut så det fick bli mobilbilder.
Valparna är i nummerordning, minstingen nr 4 ville tyvärr inte stå idag.

Läs hela inlägget »

I måndags fick valparna sitt första mål med mat. Vilken succé! Alla smaskade på och vräkte i sig av maten. Det gjorde mig glad och skönt att känna att vi kan avlasta Pepsi nu när de små börjat få sina små tänder.
Idag var Michis och Qirson förbi på jobbet och vi passade såklart på att ta lite bilder på bröderna. Bagge är svårfotad för att han hela tiden är på språng, Qirson var mest sur för att han var kopplad och inte fick jaga bilarna
Imorrn onsdag ska jag med Jolie till Karolinska en sväng för att förhoppningsvis göra de sista testerna för hennes hörsel som inte är som den ska ännu. När Pogen kommer hem tänkte jag nog att vi skulle försöka oss på att ta lite ståbilder på valparna

Läs hela inlägget »

Turen till Skåne där vi sprang totalt 6 lopp resulterade inte i några bättre resultat. Vi diskade oss i två av loppen, 2 var lite halvdanna och två kändes väl lite bättre.
Men över lag kändes det som vi mest sög! Mycket vi aldrig blivit utsatta för och även saker som vi kan och är bra på har gått åt skogen. Så nu ska vi samla oss innan vi drar igång hårdträningen inför Landslagsuttagningen i slutet på April.
Michaela och Vivi däremot kvalade under sista dagen till finalen och drämde där till med en andraplats! Sjukt häftigt!!

Läs hela inlägget »

Medans vi hänger i Skåne så har valparna tagit sig ur valplådan och ner i bädden som vi ställt för som skydd för att de inte skulle ta sig ut

Läs hela inlägget »

Igår satte jag mig med Michaela och 5 hundar i bilen för 7 timmars resa ner till Skåne, Skurup och agilitytävlingen Gåsahoppet. Nu är klockan 5.15 och vi är uppe och redo att göra den här långfredan till den typ längsta på länge

Läs hela inlägget »

Idag har Frika varit här och hjälpt till med fotografering av valparna som nu är 2 1/2 vecka gamla.
Vi fokuserade på bilder på huvudena framifrån och i profil

Läs hela inlägget »

Nu har alla hittills planerade valpspekulanter bokat in ett besök hos oss. Det känns superbra och kul att alla kommer komma snart.
Idag på förmiddan var Babe och jag inne i Stockholm och fotade för en reklamkampanj för fästinghalsbandet scalibor. Babe är en heeelt fantastisk hund att ha framför kameran! Fotograferna hade nog aldrig riktigt jobbat med hund innan, de ville att hon skulle le, men absolut inte med tungan utanför munnen.. Le tänkte jag. Hm! Jo men fram med en pipleksak och hetsa lite så hon blev lite triggad. Och sedär! Hunden log!
Hon blev fotad ur alla möjliga vinklar och fotografen var flera gånger fram för att ändra hennes svans, ett ben, vinkeln på hennes huvud och så. Asså jag hade väldigt gärna velat vara kvar och sett hur det gick för hundarna som skulle in efteråt, det är ju helt klart långt ifrån alla hundar som klarar av att någon bara går fram och petar och ändrar så utan att tappa fokus eller position. Men Babe! Hon stod där som den stjärna hon är och anpassade sig precis så som de ville ha henne. Underbara hund! ❤️

Läs hela inlägget »

Idag öppnade alla valparna sina små ögon! Det känns så häftigt, dem blev genast så mycket mer än små degklumpar som bara ligger i biabädden nu.

Vi har nu kommit fram till att valpköpare är välkomna på besök från den 2/4. Ni som är intresserade av valp kan höra av er med en dag som passar så ska vi se vad vi kan ordna mellan vardagsliv och tävlingar.
Ni kan se de flesta av våra tävlingsplaner under fliken resultat

Läs hela inlägget »

Idag på morgonen har jag bäddat rent hos valparna. När jag gjorde det passa på, nu när Pepsi är trygg i sin roll, att flytta om lite så det är som det var tänkt från början.
Som många vet valde inte Pepsi valplådan i vårt sovrum, utan det blev den trasiga biabädden i Jolies lekrum. Så hon har fått bo där, vilket vi egentligen bara är glada för. Det har verkligen visat sig vara bäst för alla så
Mattan är en gammal matta som kommer slängas när valparna är klara här. Under mattan läggs det täckpapp så golvet skonas. Runt om kommer vi bygga något slags staket eller sarg så valparna får en större hage att ösa i sen.
Jag insåg när jag bäddat rent att valparna försvann lite i det nya påslakanet Men det får man stå ut med tills de andra är tvättade

Läs hela inlägget »

Förra helgen var jag och Babe nere i Linköping och körde tre lopp. Vi var bra, men snublblar precis på målsnöret tidsmässigt.
Lars Delling fick iallafall en riktigt bra bild på Babe. Häftigt att hon går så lågt och hoppar så mycket framåt och tight mot hindren!

Läs hela inlägget »

Idag kom valparnas paket från Acana.
Det innehåller
en måttkopp
Broshyr med info om alla deras sorter.
Rabattkuponger
Bajspåsar med hållare som doftar lavendel
Godispåse
Valparna kommer alltså att få Acana puppy small breed här hemma när de börjar äta.
Valparna kommer även få äta VOM puppy som är ett färskfoder.
I deras valppaket ingår
2 korvar med puppy
Broshyr med info om alla deras sorter
Bajspåsar
Kylväska

På det här viset kommer valparna vara vana både vid ett bra färsk och torrfoder så valpköpare kan fortsätta med det dem känner sig mest bekväma med

Läs hela inlägget »

Just nu vill Pepsi inte längre vara instängd så vi har grinden till valprummet lite på glänt så hon kan gå ut och in som hon vill. Tyvärr innebär det också att andra kommer ut och in.. Babe är inte ett dugg intresserad av valparna ännu. Bagge däremot... Han tar minsta tillfälle att få nosa på valparna. Han har enorm respekt för Pepsi och vet precis vart hans gränser går. Just nu lägger han sig längst bort i rummet och krälar sedan fram till biabädden så han ligger så som på bilden, då kan ju inte Pepsi bli sur

Läs hela inlägget »

Idag för två år sedan blev Pepsi Svensk utställningschampion i Strängnäs! Det var riktigt kul och häftigt!

Läs hela inlägget »

Ikväll tog jag lite bilder på valparna.
Imorrn är det agilitytävling i Linköping från 15 till typ midnatt. Jag har tur som har Sara som följer med som resesällskap
På söndag är tanken att Jolies gudmor Frika ska komma över så vi kan fota valparna en och en

Läs hela inlägget »

Nu är valparna äntligen här! Igårkväll sjönk Pepsi i temp så uppfödare Sofia åkte från Västerås och kom hit och sov över. Imorse vid 8.30 började Pepsi härja runt här hemma och valde att lägga sig i den trasiga biabädden inne i Jolies rum där tanken att valparna skulle få bo senare. Men nu bor dem där från början helt enkelt.
Den första valpen kom straxt efter 9 imorse och sedan rullade det på bra. Det slutade på 1 tik och 5 hanar Strax innan kl 11. Alla valparna är väldigt små, tiken var störst på sina 175g och minsta hanen på 145g. Sofia berättade att hennes valpar brukade väga runt 220g. Så det ska bli mycket spännande att se hur de tar sig.
Jolie var med under större delen av tiden, så jag är grymt glad att Sofia kom och hjälpte till.
Nu ska vi bara vila och njuta!

Läs hela inlägget »

Pepsi är idag på dygn 63 från första parninge, alltså en fullgången dräktighet.
På förmiddagen idag åkte vi till Sorunda och tog en tvåtimmars tur i skogen med Sara och hennes hundar. Pepsi har varit i full färd med sorkjakt i gräset som äntligen kommit fram. Så det är väl sjutton om de inte kommer inatt!
Jolie och Morran har satsat på burträningen här på eftermiddagen

Läs hela inlägget »

Alla årsmöten är nu avklarade och Babe slutade som årets agilityhund i small på klubben och årets 6e bästa gårdshund i rasklubben. Detta trots att hon bara tävlat mellen slutet på maj till december 2015 och i klass 3 mellan augusti och december!
Hon är en riktig superstar min Babe!
Pepsi som bara tävlade under sommaren och lite enstaka under hösten i klass 2 lyckades ändå komma på en 11e plats på rasklubbens agilitylista!

Läs hela inlägget »

Idag har vi varit till Haninge djurklinik med Babe & kompisen Brian som blivit Höftledsröntgade. Så nu väntar vi med spänning på resultaten!
Efteråt åkte jag förbi rusta och köpte en ny tygbur för 349:-
Själv använder jag dessa burar när jag är iväg hos folk och vill ha med en trygg plats åt hundarna, när jag är på tävling eller i absoluta nödfall, åker en bil utan bur.
Tanken med buren är att den ska få stå inne i valphagen så fort valparna flyttar dit. Detta för att de från början ska vänja sig vid en bur så livet hos valpköparna blir lättare.
Jag kommer rekommendera alla mina valpköpare att köpa en tygbur som valpen kan ha som sin trygga plats i sitt nya hem.

Läs hela inlägget »

Just nu är väntan på valparna extremt lång, även fast vi vet hur nära vi nu är.
Pepsis temp är stabil både morgon och kväll.
Vi går på våra vardagliga längre promenader och Pepsi knatar på utan konstigheter.
Idag väger hon 12.1 kg. Vid parningen vägde hon 8kg alltså en viktuppgång på hittills 4.1 kg.

Läs hela inlägget »

Temat på kullen var inte det helt lättaste.
Men eftersom Pepsi heter Partypinglan i sin tavla så kändes det helt rätt med en partykull. Eftersom valparna inte kommer ha ett kennelnamn än så kommer det väljas mellan följande namn.
-Partyprinsessan
-Festprisse
-Kalaskungen
-Partajprinsen
-Disco
-Halabalo
-Jippo
-Galej
-Festliga
-Hålligång

Alla dessa är synonyner på party. Efter dessa namn kommer de få sitt kommande hems tilltalsnamn så alla hundar får "sitt" namn även i tavlan.

Läs hela inlägget »
Etiketter: partykullen, pepsi, valpar

Idag är Pepsi på dag 54 och igår började vi tempa henne morgon och kväll för att ha lite koll på när det börjar bli dags.

Hemma är det iordninggjort med valplådan som hon nu valt att sova i den senaste veckan. Det har även preppats med en hög av tidningar, handdukar och andra användbara verktyg och saker.

Förhoppningsvis kommer Sofia, som är Pepsis uppfödare hinna komma ner och hjälpa till och stötta under själva valpningen. Om det inte hinns med så har jag Linda på kennel Li-lines i Ösmo som lovat att ställa upp och komma ner för att hjälpa till :)
Samtidigt som jag är väldigt nervös över valpningen så känner jag mig lugn när jag har så bra med folk runt omkring mig.

Igår kom en bok som jag bestämde mig för att beställa, SKKs bok Hunuppfödning i teori och praktik. Jag har redan läst igenom boken en gång och det mesta har jag redan läst mig till på andra sätt, men det känns skönt att kunna läsa allt om och om igen på samma ställe.

Imorgon är det dags för en liten inofficiell utställning för Bagge i Motala.
DET ska bli riktigt spännande och skoj att efter mer än ett år kliva in i en utställningsring igen :)
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: pepsi, valpar, partykullen

Idag kliver Pepsi in på dag 50 i sin dräktighet.
Pepsi är hos mig på bibehållen avelsrätt från Sofia på Sofalex. Pepsi kom till mig som 4 månaders valp i Januari 2012.
Pepsi parades hos Sofia under våren 2015 men gick tyvärr tom då.
När det nu var dags igen kände inte Sofia att hon mäktade med då hon haft några kullar om varandra under hösten.
Då pratade vi en del och kom sedan överens om att jag fick kliva in emellan och ta en kull på henne, självklart med dealen att om Sofia vill vänta till efter Pepsis 5 årsdag i september med sin kull så är det helt okej!
När det skulle väljas hane fanns en heel hög med krav och önskemål från min sida.

KRAV!
-HD- röntgad
-Bra mentalitet
-Inte vara över 35 cm hög
-Utställd
-Inte fler än 3 kullar
-Äldre än 5 år
-Inte vara överviktig

ÖNSKEMÅL
-Övervägande vit
-Viltfärgad
-Stubbsvans

Jag hittade 3 intressanta hanar där magkänslan sa att det var bra.
Jag kontaktade alla 3.

Den ena tyckte ägaren blivit för gammal och var inte riktigt som förr just nu.

Den andra tyckte jag egentligen var lite för ung, men jag gillade typen. Men det visade sig att hanen bodde hos fodervärd och två uppfödare hade 3 kullar var på honom. Alltså hade han redan 6 ”köpta” kullar. Så då kändes det inte längre bra.

Och sist men absolut inte minst så hade vi Aslan. En kull på 4 valpar i Finland, och enligt alla krav och önskemål förutom stubbsvansen. Men det klarar jag mig bra utan :) Aslan har sedan 2012, när jag träffade honom första gången funnits i mina tankar som en bra hane till Pepsi. Så jag hoppades ju såklart mest på Aslan av dessa tre hanar.
Incalines Aslan bor i Gällivare hos Agneta & Monty Riemann. Så när Pepsi löpte i december bokade vi en flygbiljett upp till vintern i Norr.
28-30/12 2015 så parades Pepsi och Aslan. Tre bra parningar på 15 min hängning vardera.

Pepsi gjorde ett ultraljud den 25/1 2016 där hon konstaterades dräktig med minst 4 valpar.
Så nu är vi här, med två veckor kvar till beräknad födsel. Superspännande!

Läs hela inlägget »

Arkiv