Tjockistisdag!

Idag kliver Pepsi in på dag 50 i sin dräktighet.
Pepsi är hos mig på bibehållen avelsrätt från Sofia på Sofalex. Pepsi kom till mig som 4 månaders valp i Januari 2012.
Pepsi parades hos Sofia under våren 2015 men gick tyvärr tom då.
När det nu var dags igen kände inte Sofia att hon mäktade med då hon haft några kullar om varandra under hösten.
Då pratade vi en del och kom sedan överens om att jag fick kliva in emellan och ta en kull på henne, självklart med dealen att om Sofia vill vänta till efter Pepsis 5 årsdag i september med sin kull så är det helt okej!
När det skulle väljas hane fanns en heel hög med krav och önskemål från min sida.

KRAV!
-HD- röntgad
-Bra mentalitet
-Inte vara över 35 cm hög
-Utställd
-Inte fler än 3 kullar
-Äldre än 5 år
-Inte vara överviktig

ÖNSKEMÅL
-Övervägande vit
-Viltfärgad
-Stubbsvans

Jag hittade 3 intressanta hanar där magkänslan sa att det var bra.
Jag kontaktade alla 3.

Den ena tyckte ägaren blivit för gammal och var inte riktigt som förr just nu.

Den andra tyckte jag egentligen var lite för ung, men jag gillade typen. Men det visade sig att hanen bodde hos fodervärd och två uppfödare hade 3 kullar var på honom. Alltså hade han redan 6 ”köpta” kullar. Så då kändes det inte längre bra.

Och sist men absolut inte minst så hade vi Aslan. En kull på 4 valpar i Finland, och enligt alla krav och önskemål förutom stubbsvansen. Men det klarar jag mig bra utan :) Aslan har sedan 2012, när jag träffade honom första gången funnits i mina tankar som en bra hane till Pepsi. Så jag hoppades ju såklart mest på Aslan av dessa tre hanar.
Incalines Aslan bor i Gällivare hos Agneta & Monty Riemann. Så när Pepsi löpte i december bokade vi en flygbiljett upp till vintern i Norr.
28-30/12 2015 så parades Pepsi och Aslan. Tre bra parningar på 15 min hängning vardera.

Pepsi gjorde ett ultraljud den 25/1 2016 där hon konstaterades dräktig med minst 4 valpar.
Så nu är vi här, med två veckor kvar till beräknad födsel. Superspännande!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste inläggen

  • Jolanta Narutaviciene » Valppaket:  ”Valpkull född 2024.05.18. Får Acana puppy och önskar valppaket till 7 valpar. ”

  • Helen Wing » Valppaket:  ”Kennel Meadow Wings.Valpkull född 240510.Får Acana puppy small breed. Önskar val..”

  • Carola Kulju » Valppaket:  ”Vill beställa 3 valp paket”

  • Cindy » Valppaket:  ”Valppaket”

  • Cindy » Valppaket:  ”Jag vill gärna ha ett valp paket. Mvh cindy ”

Bloggarkiv